fbpx

Muut tapahtumat

(Tapahtumaluettelo on tyhjä.)

Turnaukset

(Tapahtumaluettelo on tyhjä.)

Turnausten tasot

Entry level

Aloittelijoiden pelit. Kaikille avoin ryhmä. Tämä ryhmä sopii myös niille ketkä eivät ole pelanneet padelia aikaisemmin. Toivottavaa olisi kuitenkin, että säännöt ovat jollain tavalla hallussa tai ne on nopeasti käyty katsomassa googlesta. Säännöt kerrataan kuitenkin tarvittaessa pelien aluksi.

Miehet/Naiset Basic

Tämä ryhmä on pelaajille, jotka osaavat padelin perusteet ja palloralleja syntyy. Osaat säännöt ja peruslyönnit onnistuvat, helppoja virheitä tulee kuitenkin vielä runsaasti. Peleissä pelaajat pysyvät vielä usein takakentällä ja parin kanssa yhdessä verkolle ja sieltä pois liikkuminen puuttuu.

Miehet/Naiset Advanced

Tämä ryhmä on pelaajille, jotka ovat käyneet pelaamassa  jo pidempää. Osaat padelin eri lyöntejä ja taktinen puoli, erityisesti parin kanssa liikkumine, on osa pelaamistasi. Osaat pelata sekä takakentällä että verkolla ja lasien käyttö on osa peliä.

Miehet/Naiset Expert

Tämä ryhmä on pelaajille, jotka pelaavat viikottain, suurinosa padelin lyönneistä on hallussa ja pelissäsi on sopivassa suhteessa rauhallisuutta ja vauhtia. Osaat ajatella yhtä lyöntiä pidemmälle ja voima ei ole enää kaikki kaikessa. Peleissäsi usein syke nousee ja hiki virtaa.

Miehet/Naiset Master

Tämä ryhmä on pelaajille, jotka uskovat voivansa voittaa kenet tahansa, jopa Ville Tuomen/ Emma Laineen voittaminen tuntuu mahdolliselta. Pelaat useita kertoja viikossa ja käyt mahdollisesti virallisissa turnauksissa. Pystyt luontevasti muuttamaan pelin tempoa monipuolisilla lyönneillä ja ymmärrät pelin taktisen puolen moniuloitteisesti.

Pelimuodot

Up or Down

Kilpailullinen pareittain pelattava turnausmuoto. Up or Down pelimuodossa parit siirtyvät ottelun tuloksen mukaan joko kentän ”ylemmäs” (voittajat) tai ”alemmas” (häviäjät). Aluksi parit arvotaan aloituskentille 1-6, jonka jälkeen jokaisella kentällä pelataan yhden erän mittainen ottelu. Esim. pari A ja pari B aloittavat kentältä 4, ottelun voittaja A siirtyy seuraavaksi pelaamaan kentälle 3, ja pari B kentälle 5. Turnauksen viimeinen peli alkaa noin 20min ennen turnauksen loppua ja silloin kentälle 1 päätyneet parit ratkaisevat koko turnauksen voittajan.

Americano

Americano on rento turnausmuoto, missä kaikki pelaajat keräävät henkilökohtaisia pisteitä. Americanossa on tarkoituksena pelata yksi ottelu kaikkien osallistujien parina. Oma pelipari vaihtuu aina jokaisen ottelun jälkeen.
Säännöt ovat muutoin padelille tutut, mutta pistelasku eroaa tavallisesta. Jokainen pelaaja syöttää neljä palloa putkeen, jonka jälkeen syöttövuoro vaihtuu jommalle kummalle vastustajista. Jokaisesta voitetusta pallosta saa yhden pisteen. Peli päättyy, kun ennalta sovittu kokonaispistemäärä täyttyy. Tavallisesti pelataan 32 pisteeseen. Esim. pelin lopussa parilla A on 22 pistettä ja parilla B 10 pistettä (yhteensä 32 pistettä), jolloin molemmat parin A jäsenet saavat 22 henkilökohtaista pistettä ja molemmat parin B jäsenet 10 henkilökohtaista pistettä. Henkilökohtaiset pisteet lasketaan lopuksi yhteen ja eniten pisteitä kerännyt henkilö voittaa turnauksen.